• 18 december is de Women on Fire workshop!
  • Doe mee en meld je aan!
  • Terug naar je essentie; wie je werkelijk bent!
  • Beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Zingeving

Vanaf mijn tweede levensjaar vroeg ik al ‘Waarom?’ en dit is niet meer opgehouden. Een nieuwsgierig karakter samengaand met het op jonge leeftijd te maken krijgen met het overlijden van dierbaren, maakte dat ik al in de beginfase van mijn leven bezig was met de zin van het leven. Dit is dan ook de reden waarom ik de master Social and Organisational Psychology en de bachelor Toegepaste Psychologie met plezier heb afgerond. Vanuit het warme gezin waarbinnen ik opgroeide, leerde ik om niet zomaar op te geven en door te zetten.

 

Positieve mindset

Ook leerde mijn moeder, opa en oma mij om te kijken naar de positieve aspecten in het leven. Dit maakt dat ik geniet van de kleine dingen en snel de kwaliteiten van anderen zie. Dit kon ik goed gebruiken in mijn werk als recruiter. In deze periode gaf ik mij voor de volle 1000%. Het behalen van targets en de juiste baan vinden voor de persoon die tegenover mij zat. Als ik ergens voor ga, dan leg ik volledig mijn hart hierin.

 

Voeding

In mijn pauze at ik een kleurrijke salade. Hoewel ik voldoende groente at, kreeg ik achteraf gezien veel te weinig vezels binnen! Dit ontdekte ik tijdens mijn opleiding als gewichtsconsulent. De afgelopen jaren heb ik veel onderzoek gedaan naar wat het effect is van biologische voeding op het lichaam en de mind. Daarnaast leerde de opleiding Stresscounselor mij verder wat stress met je gezondheid kan doen.

 

Herstelmomenten en beweging

Tijdens mijn werk als recruiter had ik weinig rustmomenten en bewoog ik niet veel. Ik ging wel eens naar de sportschool, maar vaak was ik na mijn werkdag super moe en zat ik futloos op de bank naar een serie te kijken (als ik dan niet al in slaap was gevallen). Wanneer ik dan naar de sportschool ging, deed ik aan fitness; wat ik eigenlijk helemaal niet zo leuk vond.

 

Mijn eigen pad

Hoewel ik het erg naar mijn zin had, merkte ik dat het niet mijn pad was en ik meer van maatschappelijke betekenis wilde zijn. Daarnaast merkte ik dat het vele reizen, te weinig pauzes nemen en weinig beweging, zijn tol eisten. Doordat ik in mijn vrije tijd zo moe was, kon ik mij niet volledig focussen op wat ik echt belangrijk vond; mijzelf ontwikkelen, sporten/bewegen, weekendjes weg en veel leuke dingen doen met vrienden en familie. Ik had hier gewoonweg de energie niet voor. Ook wilde ik meer doen met mijn opleidingen in de psychologie en coaching. Ik hakte de knoop door en begon als consulent - en later ook als aandachtscoach - bij de sociale dienst.

 

Energiek door het leven

Niet snel daarna startte ik als vitaliteitscoach en deed ik waar mijn hart sneller van gaat kloppen; anderen helpen om energiek hun eigen pad te vinden en te bewandelen! Hier krijg ik zo ontzettend veel energie van!! Dit zet mij in vuur en vlam!

Écht iets voor anderen kunnen betekenen en de tijd nemen voor de dingen die ik belangrijk vindt, maakte dat ik snel weer mijn energie terug had. Mijn vriend en familie wisten niet wat zij zagen; ik lig niet meer om half tien te slapen op de bank, ik ga met plezier wekelijks naar groepslessen als bootcamp en pilates, ik wandel iedere dag, spreek doordeweeks en in het weekend af met vrienden en familie. Kortom, nu heb ik een leven vol energie en doe ik wat ík wil