Sta jij continue 'Aan'? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een overactieve Yang!

Gepubliceerd op 2 december 2022 om 10:46

Ga je maar door? Heb je het gevoel dat je continue 'AAN' staat? En voel je dat je steeds meer wordt leeggezogen qua energie?

 

Dan kan het zijn dat jouw Yang (beweging/actie!) overactief is!

 

Net zoals deze enthousiaste vrouw die meedeed aan een workshop van Woman with Sparkles. Zo gaat zij voor een topprestatie bij haar marathonwedstrijd. Ook is zij ambitieus en heeft zij veel actieve bezigheden in haar dagelijks leven. Een dag niet bewogen, is een dag niet geleefd. Tegelijkertijd voelt zij zich opgejaagd en onrustig. Ze heeft moeite om in te slapen en slaapt zes uur per nacht. Zij wil zichzelf uitnodigen tot meer rust en wil leren om meer aanwezig te zijn in het moment (Yin; vertraging/rust).

 

Kenmerken van een overactieve Yang kunnen zijn:

  • overactief bezig zijn;
  • heel enthousiast reageren;
  • veel praten;
  • je rusteloos voelen;
  • moeilijk kunnen inslapen of doorslapen;
  • veel behoefte aan bewegen/sporten om tot rust te kunnen komen.

 

In welke Yang-kenmerken herken jij je? Wil jij balans ervaren in jouw Yin en Yang? Ervaar meer rust en vertraging tijdens het ‘Boost your Energy! traject’ en leer jouw energie goed te doseren!

 

Yin en Yang zijn twee tegengestelde kanten die elkaar niet tegenspreken, maar elkaar aanvullen en van elkaar afhankelijk zijn. De ene wil zich niet aan de andere opdringen. In plaats daarvan bestaan ze in evenwicht met elkaar. Er is bijvoorbeeld geen dag zonder nacht en geen leven zonder dood. Yin en Yang als jouw natuurlijke balans.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.