CappuciYES or NO?

Gepubliceerd op 22 november 2020 om 20:35

Leestijd: 2 minuten  

Heerlijk toch, je ochtend beginnen met een kopje koffie. De lekker geurende aroma's en de smaak in je mond; het zwarte goud. Dat kan toch geen kwaad? Of toch wel? 

 

Op de vraag 'Waar start jij de ochtend mee?' kreeg ik van veel vrouwen 'KOFFIE' als antwoord. Vaak gebruiken zij dit als kickstart van de ochtend. Op korte termijn zorgt het misschien voor een energieboost, maar niet op de lange termijn. Ook kan het zorgen voor stemmingswisselingen, hoofdpijn en trek in zoetigheid1.

 

Verder kan stress of slaapgebrek je doen hunkeren naar koffie. Echter, kan een overdosis koffie leiden tot slaapproblemen. Op zijn beurt is voldoende slaap super belangrijk voor je gezondheid en je energieniveau1!

 

Wat gebeurt er precies in je lichaam als je koffie drinkt? 

  • Door de cafëine krijg je een oppepper. Na de eerste slok koffie, krijgen je bijnieren een seintje dat ze extra cortisol moeten aanmaken. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd en zorgt er voor dat er energie vanuit je lichaamscellen snel beschikbaar komt;
  • Je bloedsuikerspiegel gaat omhoog en er wordt insuline aangemaakt1.

 

Uit onderzoek blijkt dat bepaalde stofjes in koffiebonen zitten die de kans op de ziekte van Alzheimer, een hersenbloeding of de ziekte van Parkinson kunnen verminderen1.

 

Wil je toch niet zonder je bakkie koffie in de ochtend? Dan adviseer ik niet meer dan twee kopjes koffie te nemen per dag. Kies ook voor filterkoffie. Het papieren filter vangt namelijk de cholesterol op2! En hou je van kokos? Dan wil ik deze overheerlijke cappucino je niet onthouden; de cappuciYES.

 

CappuciYES

In deze speciale bulletproof cappuccino zit een theelepel kokosolie. Kokosolie wordt door je lichaam direct omgezet in energie en niet opgeslagen als vet! Een energieboost dus voor je hersenen! Verder is de koffie afgetopt met opgeklopte soJAmelk en kaneel. Kaneel reguleert de bloedsuikerspiegel, werkt ontstekingsremmend en activeert de spijsvertering. Cheers!

 

1 Dubbers, M. (2018). Het energieke vrouwen voedingskompas (zevende druk). Kosmosuitgevers.

2 Radar Avro Tros. (2008). Koffie verlaagt kans op Alzheimer. https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/koffie-verlaagt-kans-op-alzheimer/

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.